Aftonbladet i sin finaste prakt!

Biverkningar: Svårt att tänka och koncentrera sig

Cannabisruset:

Ger ett behagligt lugn, till en början förstärks färger, ljud och intryck.

Ger en känsla av ett intensivt "nu".

Ökad aptit och muntorrhet.

Vid regelbundet bruk:

Cannabisrökaren får svårt att koncentrera sig.

Skjuter upp saker.

Svårt att sortera och rangordna information.

Problem med korttidsminnet.

Orkeslös.

Svårt med tankeverksamheten, förmågan till analytiskt tänkande minskar.

Svårt att känna känslor.

Långsiktiga risker:

Sannolikheten att utveckla psykiatriska diagnoser som till exempel schizofreni och kortvariga psykoser tros öka.


Kan för övrigt påpeka att alla biverkningar som man "får" vid regelbunden användning är skitsnack. Det som står där är saker som kan inträffa under rus. Beroende på sort och person. Mest person.

 

Lennholm
Ser att aftonbladet censurerat bort ett inlägg från igår med en länk till en sida som slår hål på myterna kring cannabis. Har förklarar ni er, aftonbladet?

Kholer
Jag undrar vad som skedde med opinions undersökningen som Aftonbladet smällde upp i samband med den här artikeln men som mirakulöst försvann när 40 000 personer röstat och 56% var för en legalisering.


Aftonbladet talar om att dom i Sverige nu ska lägga 50 miljoner(Ja, 50 MILJONER) för att sätta dit cannabis användare. Jag måste bara fråga varför man ska lägga 50 000 000 för att sätta dit folk som sitter hemma och spelar tv-spel. Dom måste ju vara livsfarliga! Shit, tänkt ifall vi hade använt dom 50 000 000 till, ehm.. Jag vet inte, forska om cancer? Oh wait.. Det hjälper ju cannabis mot, det kan ju inte vara bra att lägga pengar på. Dom var ju farliga ;P


En bättre värld folket, sluta vara så jävla blinda. Faktan talar för sig själv.

Skador av alkohol

HJÄRNSKADOR
Är relativt vanliga hos människor som druckit stora mängder alkohol under många år i följd. Först brukar närminnet - det vill säga förmågan att komma ihåg saker som ligger nära i tiden - drabbas. Minnesluckor i samband med alkoholförtäring kan vara ett tidigt symptom på hjärnskada.

LILLHJÄRNAN
Balanssvårigheter och nedsatt förmåga att samordna muskelrörelser kan uppträda.

MAGSÄCKEN
Alkohol ger ofta magkatarrer med smärtor och kräkningar. Också magsår är relativt vanligt.

LEVERN
Är det organ i kroppen som ser till att alkoholen förbränns och försvinner ur kroppen. Det tar mer än två timmar för kroppen att göra sig av med en burk starköl. För en flaska vin åtgår 8-10 timmar. Redan efter några dagars alkoholdrickande kan levern bli svullen och öm. Cellerna skadas och fungerar sämre. Denna typ av skada är mycket vanlig.

BENSTOMMEN
Risken för benbrott ökar. Dels råkar man oftare ut för olycksfall, dels blir benstommen skörare.

NERVSYSTEMET
Kan drabbas vilket ger smärtor, känselbortfall och förlamningar.

MATSTRUPEN
I samband med leverskador kan man få åderbråck i nedre delen av matstrupen med livshotande blödningar som följd.

HJÄRTAT
Regelbundet alkoholdrickande skadar hjärtmuskeln med hjärtsvikt som följd.

BUKSPOTTKÖRTELN
Drabbas av inflammationer, med svåra buksmärtor och försämrad förmåga att tillgodogöra sig födan som följd, likaså risk för en form av diabetes.

HUDEN
Risken för olycksfall och sår ökar.

SEXUALDRIFTEN
Hormonpåverkan och störd sexuell funktion.

MUSKLER
Alkohol orsakar en särskild sjukdom (myopati) som medför att hela muskler kan förstöras. Några risksituationer ALKOHOL - TABLETTER Sömntabletter, lugnande mediciner och flera sorters värktabletter kan ge mycket svåra förgiftningstillstånd om de kombineras med alkohol. Även relativt små tablettmängder kan ge djup medvetslöshet och risk för allvarliga skador.

ALKOHOL - GRAVIDITET
Dricker man alkohol under graviditeten är risken för fosterskador stor. Någon riskgräns finns inte. Det säkraste är att avstå helt från alkohol om man väntar barn.

TRAFIK
20-30% av alla som dödas i trafiken har alkohol i blodet. På sjön verkar det som om alkohol är en ännu större risk - åtta av tio av alla som drunknar har alkohol i blodet.

Alkoholberoende - alkoholism
Dricker man alkohol i stora mängder under en längre tid utvecklas ett beroende som gör att det blir svårare att kontrollera alkoholkonsumtionen. Det finns inget som tyder på att någon speciell personlighetstyp skulle löpa speciellt stor risk att få alkoholproblem. De flesta alkoholister är socialt skötsamma. "A-laget" utgör bara en liten minoritet - toppen på isberget. Alkoholproblem kan behandlas. Det är bättre ju tidigare man ingriper. Allra bäst är naturligtvis att problemen aldrig uppstår. Förebyggande åtgärder är därför alltid viktigare än vård och behandling. Den viktigaste förebyggande åtgärden är att alla minskar sin alkoholkonsumtion. Särskilt viktigt är det att man avstår från att dricka sig berusad och att dricka i samband med trafik, arbete och andra situationer där det ställs särskilt stora krav.

Några siffror
Det finns i Sverige mer än en kvarts miljon människor som dricker så stora mängder alkohol att de får skador. Mer än 10 000 vårdplatser inom socialtjänst och sjukvård används för alkoholvård. Dricker man mer än 70 gram alkohol per dygn (en flaska vin eller 20 cl sprit) är man definitivt i riskzonen för svåra alkoholskador. Alkoholens totala samhällskostnad är beräknad till 100 miljarder (1990). Åsikterna går dock isär om hur en sådan beräkning kan och bör göras. Klart är emellertid att samhällets kostnader vida överstiger dess inkomster av alkoholen.

Alkohol och hälsa
Det finns många studier som tyder på att måttlig alkoholkonsumtion minskar risken för hjärt-kärlsjukdom bland äldre vuxna. Andra uppfattningar hävdar att psykosociala faktorer som dåligt socialt nätverk och bristande kontroll över arbete och liv kan ligga bakom det faktum att de som aldrig dricker alkohol har högre dödlighet i hjärt-kärlsjukdomar än måttlighetsdrickare. I detta sammanhang har konstaterats att för många, kanske de flesta, uppväger riskerna med drickande varje minskad risk för hjärt-kärlsjukdom. Det finns andra, mindre farliga, alternativ för att minska denna risk, såsom regelbunden motion och mindre fett i kosten.

Avslutar med den här bilden igen:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0